Čestitam vam Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske!

Posted by

“Današnji dan – 15. siječnja 1992. – bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu, četrnaeststoljetnu, povijest hrvatskog naroda na ovome prostoru, za nas svetom tlu između Mure, Drave, Dunava i Jadrana.” Dr. Franjo Tuđman

Prije točno 26 godina države članice Europske zajednice službeno su priznale Hrvatsku kao neovisnu i suverenu državu. Ovaj veliki dan u hrvatskoj povijesti uvijek s posebnim ponosom obilježavamo. Trebamo biti svjesni kako isto to priznanje nije stiglo samo od sebe, već je bilo plod velikih i krvavih borbi na više frontova, na onom vojnom na kojem su nas hrvatski branitelji obranili od žestoke agresije, kao i na diplomatskom frontu. Ovo je označilo povijesnu prekretnicu i jednu od najvećih pobjeda hrvatskog naroda u cjelokupnoj povijesti! Ovaj događaj je potvrdio činjenicu kako je do tada međunarodna zajednica shvatila pravu prirodu rata u Hrvatskoj, prepoznala borbu hrvatskog naroda za sami opstanak i želju hrvatskog naroda za slobodnim životom u neovisnoj i suverenoj državi.
Čestitam vam Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a svima koji su dali svoj doprinos ostvarenju tog priznanja od srca hvala!