Dolazak Vlade RH nakon punih 14 godina u Split i 2 milijarde kuna investicija za naš grad i županiju za Grmoju i Bulja su – ništa

Posted by

Jasno je da kada netko nema program, ni konkretne ciljeve (a kamoli ikakav rezultat) kreće u širenje laži i populizma. Nasreću (a na žalost Bulja, Petrova i Grmoje, ostacima ostataka stranke Most) brojke su konkretne i nepobitne. Možda oni sa distance ne vide činjenicu koje smo mi u Splitu itekako svjesni – dolazak Vlade RH na sjednicu u Split, nakon punih 14 godina, i cijeli niz projekata predviđenih za splitsku aglomeraciju u vrijednosti od skoro 2 milijarde kuna su nešto što je itekako vrijedno i što pokazuje da Grad Split u Vladi RH na čelu s Andrejem Plenkovićem ima i sugovornika i prijatelja.

Priliku sudjelovati u Vladi i dati svoj doprinos ovim odličnim rezultatima su imali, ali su je odbacili jer je puno lakše iz oporbene hladovine grmiti i neargumentirano napadati.
Vlada vodi računa o našim otocima, zato je i pristupila izradi posebnog Zakona za otoke. Premijer razumije što znači život na otoku i zato će se posebno za otoke, a i za potpomognuta područja, usmjerit ciljana financijska sredstva i mjere koje će pridonijeti razvoju otoka i poboljšanju života stanovništva. Za tu namjenu će u proračunu Ministarstva regionalnog razvoja biti osiguran iznos od 94 milijuna kuna.
Činjenice potvrđuju porast plaća, a samo u lipnju otvoreno je novih 25 tisuća radnih mjesta,
što potvrđuje konkretne i pozitivne rezultate ove Vlade. Bilo bi interesantno čuti postignute rezultate MOST-a kao grupacije ili njihovih lidera. Prepoznatljivi su po kritiziranju, a ne po rezultatima. Zato su im na lokalnim izborima u Dalmaciji birači okrenuli leđa.