Neka vas prati zagovor svetog Josipa!

Posted by

Dragi prijatelji, na današnji dan obilježavamo spomendan sv. Josipa, katoličkog sveca, Isusovog hranitelja i zaštitnika cijele Crkve, obitelji, očeva i radnika.

Sveti Josip je simbol čovjeka koji nije bio od velikih riječi, ali je svojim djelima, radom i svojim životom pokazao svoje neupitno povjerenje u Božju riječ i stavio se u službu Božje volje. Dio je Svete Obitelji, njihov hranitelj i čuvar te je zbog toga i svojih vrlina izrazito štovan među svim narodima. Posebno poštovanje i ljubav prema svetom Josipu izrazio je hrvatski narod na sjednici Hrvatskog sabora 1687. godine kada je izabran za nebeskog zaštitnika cijelog hrvatskog naroda: “Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno je odabran.”

Neka nam sveti Josip, njegov život i vrline sadržane u skromnosti i neizrecivoj vjeri i povjerenju u Boga budu vodič u našem svakodnevnom životu. Neka sveti Josip štiti naš narod, očuva naše vrijednosti, naš svjetonazor i naše obitelji. Dragi prijatelji, neka vas sve prati zagovor našeg svetog Josipa. Svim Josipama, Josipima i svima onima koji nose neku od izvedenica imena ovog velikog sveca neka je sretan i blagoslovljen imendan.