Odgovor oporbi u splitskom Gradskom vijeću: “Slušajući oporbu, u Splitu kao samo što nije počela najezda skakavaca i termita biblijskih razmjera!”

Posted by

Slušajući oporbu u Splitu je nastupila kataklizma i samo što nije počela najezda skakavaca i termita biblijskih razmjera! Što bi se još moglo očekivati od oporbe kako je danas krenulo? Slijedi li izlazak vojske i dugih cijevi. Po vama nas još samo nisu napali svemirci.
I mi smo bili oporba, ali ovdje se postavlja pitanje ima li ovdje elemenata odgovornosti zbog širenja lažnih vijesti.
Prvih 7 mjeseci Split bilježi 14 posto više gostiju i noćenja, u odnosu na godinu ranije to je povećanje od 35 posto. Svi smo svjedoci da je jedan vikend u Splitu boravilo 180000 turista, što je jednako broju stanovnika Splita. Suludo je očekivati da kad imamo poduplan broj stanovnika da se neće prouzročiti trenutne gužve i zastoji u prometu. Grad ne može biti na svakom mjestu u svako vrijeme. Imamo velik broj slučajeva gdje će svatko od nas susresti neki problem. Čistoća iz centra grada dnevno izvozi 60 tona otpada. Očekujete li da netko s kantom stoji i čeka iza svakog turista. Je li Promet prevozi putnike? Održavaju li Parkovi i nasadi grad i zelene površine. U roku od nekoliko sati nered je očišćen nakon Ultre. Količina otpada je ljeti višestruko veća nego u zimskim mjesecima i dnevno Čistoća iz centra grada, kojega čisti 5 puta dnevno, izveze više od 60 tona otpada. Split parking radi svoj posao, smanjuje gužve. Zamislite da jedan dan jedna od komunalnih službi ne radi svoj posao.
Slušajući situaciju koju je u medijima potakla oporba, stekao se dojam da je stanje u gradu katastrofično. Nemojmo sebi stvarati problem i uništavati svojoj budućnosti. Nemamo takvih katastrofičnih vijesti i dojmova od turista koji dolaze u Split u kojega se rado vraćaju.
Neki žele skrenuti pažnju na sebe uoči izbora za Europski parlament. Pukla je ljubav Amsterdamske koalicije zbog borbe za mjesto na listi, kao da ranije nisu znali za radnje Jakovčića i njegov odnos s Končarom.
Ma nemojmo se sramotiti, u sezoni kiselih krastavaca izmišljate komunalne probleme i stavljate svoj grad na stup srama, što je nedopustivo.