Pohvala premijeru Plenkoviću! Političari se trebaju suprotstaviti srbijanskim lažima i izljevima mržnje.

Posted by

Na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe svjedočili smo dvama napadima Aleksandra Šešelja, srbijanskog skupštinskog zastupnika i sina ratnog zločinca Vojislava Šešelja, na Hrvatsku i hrvatski državni vrh.

Ovo nije prvi put da srpski političari koriste europsku pozornicu kako bi nabacivanjem raznih mitova i uvreda što više i jače udarili na Hrvatsku. Srpski političari u kontinuitetu, cijelo stoljeće, izvoze svoju nekulturu i primitivizam i tako kontaminiraju ove prostore, ne shvaćajući pri tome kako uzroke svojih problema trebaju tražiti u svojim, a ne u tuđim redovima.

Na vrlo kvalitetan, jasan i rezolutan način odgovorio im hrvatski premijer Andrej Plenković nabrojivši činjenice o stranci kojoj Šešelj pripada i koju je utemeljio njegov otac, osuđeni ratni zločinac. Šešelj mlađi dobio je odličan odgovor, nakon kojega se može samo posramiti vlastitih gluposti, nastupa i vokabulara.

Takav kratak i sadržajan odgovor primjer je svima, osobito javnim dužnosnicima u političkom životu naše zemlje, kako više ne smijemo šutjeti na sve češće izljeve mitomanije, mržnje i primitivizma od strane političkih predstavnika naših istočnih susjeda. Od političara se očekuju energični i argumentirani odgovori koji će spriječiti da 100 puta izrečena laž ne postane istinom.

Želim vjerovati kako taj izljev dotičnog zastupnika Šešelja nije mišljenje i cijelog srbijanskog državnog vrha iako, nažalost, činjenice vrlo često pokazuju suprotno. Ovakva mišljenja i izljevi mržnje u Srbiji se, ne samo toleriraju, već i legaliziraju i rehabilitiraju. U sličnom tonu protekla je i jučerašnja izjava srbijanskog predsjednika Vučića, koji je nakon vojne vježbe poslao neizravnu prijetnju Hrvatskoj. Iako je svoju poruku umotao u celofan kako je Srbija „spremna na dijalog i kompromis te opredijeljena za mir“, Vučić se, spominjući Oluju, ponovno vratio stazama ratne retorike i prijetnjama sličnim svom govoru u okupiranoj Glini 1995. godine.

Pritom je zaboravio kako Hrvatska Olujom nije napala Srbiju, već je oslobađala svoju zemlju od srbijanskih agresora. Ovakva (post) Miloševićeva i ne lustrirana Srbija predstavlja trajan faktor nestabilnosti za sve svoje susjede. Na nama je odgovornost da se pobrinemo da ovakvi primitivci koji su u Srbiji u ulozi legitimnih političkih predstavnika ne dobiju još jednu europsku pozornicu za ispoljavanje svojih morbidnih ideja i laži kojih se nikako ne mogu odreći.