Potez stranke Pametno i SDP-a je izraz nepoštivanja prema doprinosu generala Praljka u obrani Hrvatske

Posted by
Strankama SDP i Pametno bih poručio kako general Slobodan Praljak nije general HDZ-a, već je to hrvatski vitez i general pobjedničke HV i HVO-a koja nam je u krvavom ratu podarila slobodu i državnu nezavisnost. Sam čin napuštanja vijećnice za vrijeme odavanja počasti preminulom generalu HV-a je izraz njihova elementarnog nepoštivanja generala Praljka i njegove uloge u Domovinskom ratu.

Njima očito ništa ne predstavlja njegova posljednja izjava “general Praljak nije ratni zločinac i sa prijezirom odbacujem vašu presudu!”, kojom je pokazao kako mu je osjećaj ponosa, istine i pravde u borbi za hrvatski narod, čast i dostojanstvo važniji i od vlastita života. Svojim činom potvrđuju kako nimalo ne dvoje o ocjenama o “udruženom zločinačkom pothvatu” i ispravnosti odluke haškog suda koji je generala Praljka osudio i proglasio zločincem, tog istog suda koji je osvjedočenog četničkog vojvodu i zločinca Šešelja pustio da se brani sa slobode. Imamo puno primjera da nijedan sud nije mjera konačne istine.
Nakon svega najmanje što smo mogli učiniti, bez ikakva nepotrebna politiziranja, je odati počast čovjeku i generalu koji ima iznimne zasluge za našu slobodu. Međutim, nimalo se ne čudim SDP-ovu postupku jer su i u ključnom trenutku za Hrvatsku izašli iz Sabora , a još manje se čudim stranci Pametno koja je postala ljevija i od SDP-a.