Predsjednik Tuđman je imao ključnu ulogu u stvaranju i obrani neovisne Hrvatske, ali i u obrani i opstanku BiH

Posted by

Danas smo se okupili ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice dr. Franji Tuđmanu pod čijim su vodstvom ostvareni snovi mnogih hrvatskih naraštaja. Zasluge dr. Tuđmana u stvaranju države i borbi za hrvatsku slobodu ne blijede, već je odmakom vremena njegovo vizionarstvo, hrabrost i odlučnost u obrani hrvatskog naroda i nacionalnih interesa sve vidljivije.

Dr. Tuđman nije samo imao ključnu ulogu u stvaranju i obrani neovisne Hrvatske, već je imao ključnu i nezaobilaznu ulogu u obrani i opstanku Bosne i Hercegovine. Ulogom u BiH, spriječivši druge Srebrenice, očuvao je i obraz međunarodne zajednice koja, zbog svoje inertnosti, nije učinila ono što je trebala kako bi sprječila zločine velikosrpskih agresora. Znamo i znat ćemo čuvati istinu, svoju povijest i uspomenu na djela našeg prvog predsjednika. Došli smo se pokloniti velikom čovjeku, predsjedniku, vizionaru i državniku koji ostaje trajni svjetionik za našu sadašnjost i buduća vremena u svemu što on simbolizira i svemu onome što je učinio za naš narod.

Vjerni načelima i političkom učenju dr. Franje Tuđmana nastojmo i danas svi skupa djelovati na očuvanju temeljnih vrijednosti i istine o pravednoj borbi za svoj narod i Domovinu, te težimo onom istom zajedništvu koje će nam vratiti ponos u izgradnji bolje i prosperitetnije Hrvatske, onakve kakvu je priželjkivao i za kakvu se borio dr. Franjo Tuđman i svi hrvatski branitelji. Hvala mu na svemu što je učinio za svoj narod i svoju Domovinu.